Комбинирането на Демократична България с Продължаваме промяната ми се струва доста

...
Комбинирането на Демократична България с Продължаваме промяната ми се струва доста
Коментари Харесай

Дончева: Комбинирането на ДБ с ПП е изкуствено и цели да образува антируски фронт - Политика

Комбинирането на  " Демократична България " с " Продължаваме промяната " ми се коства много изкуствено, натрапчиво и подозрително, и има за цел образуването на антируски фронт, съобщи пред Българска национална телевизия водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.

Според нея " Демократична България " (ДБ) и " Продължаваме промяната " (ПП) са теоретично несъвместими. По думите ѝ съветниците на Политическа партия се пробват да ги вкарат в лявата ниша. Дончева е на мнение, че Политическа партия " безусловно са влезнали с бутонките в нишите на левицата ".

" Добре де, откакто вие, икономистите от Харвард, дойдохте и желаете да вземете лявата ниша, нас кой ще ни брани и ще показва нашите ползи? Ако Политическа партия желаят да заемат лявата ниша, какво прави Демократична България - ами те са априори десни! Значи, те са най-несъвместими по теоретични съображения. Те са съвместими единствено по антируски съображения. Ако са политически несъвместими, за какво ги тикат едни към други? За да създадат антируски фронт ", сподели тя.

Дончева счита, че опълчването на корупцията не може да е политическа ориентировка, тъй като антикорупционните отговорности би трябвало да бъдат изповядвани от всички - леви, десни, центристи. " За да подредим страната, антикорупционната мисъл и деяние е наложителна за всички ", съобщи тя.

" Вчера чувам Никола Минчев по какъв начин приказва, че са естествени съдружници с Демократична България. Как ще сте естествени съдружници - едните в дясно, другите в ляво? Това са неуместни неща ", възмути се водачът на " Движение 21 ". Тя е на мнение, че има огромна разлика в държанието на ГЕРБ и Политическа партия. Според Дончева ГЕРБ имат интерес " живи или мъртви " да излязат от изолацията и точно поради това поставиха " неистови старания " да сформират държавно управление.

" Политическа партия през цялото време играят деструктивно. Те нямат условия, при които да се съгласят в този момент. И да се съгласят - това също няма никакъв смисъл. Третият мандат няма никакъв смисъл. Всичко, което интересува Политическа партия от първата секунда, е по какъв начин да кажат, че различен е отговорен ", съобщи Татяна Дончева.

По думите ѝ ще се случи, тъй като събитията постановат потребността от нов индивид вляво, който да обхване по-широк кръг от хора. " По опция във времето в него може да влезе и Българска социалистическа партия. Това не е допустимо в близкото бъдеще, само че в вероятност считам, че е ", сподели още водачът на " Движение 21 ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР